Belangrijke woekerpolis vragen

 

Wat is een woekerpolis?

Een woekerpolis is een vóór 2009 gestarte beleggingsverzekering met te hoge kosten en verzekeringen voor overlijden of arbeidsongeschiktheid. Vooral de beleggingsverzekeringen in hypotheekconstructies zijn vaak 'zware' woekerpolissen. Al in 1995 schreef Prof. Dr. Arnoud Boot dit zeer kritische artikel over de gewraakte beleggingspolissen.

 

Hoeveel Nederlanders hebben een woekerpolis?

Er zijn totaal ca. 7 miljoen woekerpolissen verkocht, bij meer dan vier miljoen huishoudens. Bij ongeveer een miljoen huishoudens betreft het een woekerpolis in een hypotheekconstructie.

 

Kan ik een woekerpolis zelf herkennen?

Het herkennen van een woekerpolis is niet altijd even makkelijk. Raadpleeg onze 'begin hier' pagina voor verdere hulp. 

 

Wat is Claimen en Verbeteren?

Bij Claimen en Verbeteren wordt gekeken of het interessant is om uw polis naar de toekomst toe te verbeteren én of u recht heeft op een betere compensatie uit het verleden. WoekerClaims maakt een 'Claim & Verbeter rapport' voor u met een analyse van uw polis en adviezen voor vervolgstappen.

 

Mijn polis is al opgezegd, kan ik me dan nog aanmelden?

Aanmelden heeft vrijwel altijd zin. Een woekerpolis die inmiddels is stopgezet komt vaak in aanmerking voor een schadeclaim over de verstreken looptijd. Ook als de polis al is afgekocht en bijvoorbeeld in een nieuw product is ingebracht. Heeft uw polis minder dan drie tot vijf jaar gelopen en/of is uw totale premie-inleg lager dan ca. € 4.000 geweest, dan is de kans op een succesvolle individuele procedure niet erg groot. U kunt hier een 'Claimrapport' aanvragen om te ontdekken of claimen voor u zin heeft.

 

Wanneer adviseren jullie een claimexpert of een financieel adviseur?

Op basis van uw 'Claim & Verbeter rapport' berekenen wij een potentieel claimbedrag (verleden) en potentieel verbeterbedrag (toekomst). Een claimexpert helpt u met het verleden, een onafhankelijk financieel adviseur met de toekomst.

 

Wat is een massaclaim?

Bij een massaclaim wordt uw polis aangemeld bij een organisatie die voor grote groepen consumenten juridische procedures tegen verzekeraars voert, met het doel om voor alle klanten een gelijkwaardige extra schadevergoeding af te dwingen. Het is geen probleem om u ook aan te melden bij zo'n organisatie als de aanmelding gratis is. Het biedt u een extra kans op compensatie. WoekerClaims is gespecialiseerd individuele claimprocedures.

 

Wat is een individuele claimprocedure?

Hierbij wordt uw individuele polis geanalyseerd op claimmogelijkheden. Daarvoor gelden een aantal criteria. Als blijkt dat uw polis in aanmerking komt voor een individuele claimprocedure (ca. 80% van alle woekerpolissen), dan ontvangt u van een claimexpert een voorstel voor de verdere aanpak ervan. Uiteraard wordt via een individuele claimprocedure uw specifiek berekende claim als uitgangspunt genomen voor een extra schadevergoeding.

 

Hoe groot is de kans op een succesvolle procedure?

Helaas is dat niet precies te zeggen omdat elke zaak uniek is. Wel is het zo dat er alleen een individuele claimprocedure wordt geadviseerd als deze voldoet aan de criteria van de claimexpert. In de praktijk blijkt dat onze claimexperts in ca. 85% van de gevallen uiteindelijk succesvol een bedrag claimen voor u. Wel kan hier flink wat tijd overheen gaan, omdat verzekeraars vaak lange procedures voeren alvorens tot een eindconclusie te komen.

 

Welke risico's loop ik?

Door te kiezen voor een samenwerking met WoekerClaims, vermindert u uw risico juist. Uw polis wordt eventueel verbeterd én er wordt een maximale inspanning gedaan om schade uit het verleden te claimen.

 

Wat als ik niets doe?

Als u niets doet, loopt u kans dat uw woekerpolis aan het einde van de looptijd helemaal niets meer waard is. Of dat u de hypotheek helemaal niet meer kunt aflossen. Of dat uw aanvullende pensioen verdampt. Of dat uw kinderen alle studiekosten zelf moeten betalen. Dat is allemaal afhankelijk van het soort woekerpolis dat u heeft. Daarnaast loopt u mogelijk duizenden euro's aan claimrechten mis.

 

Kan ik ook meerdere polissen indienen?

Natuurlijk helpen wij u ook als u meerdere woekerpolissen heeft. Omdat elke zaak individueel wordt behandeld, gelden de op deze website vermelde kosten in principe ook per polis. Als u enkele polissen heeft lopen van dezelfde verzekeraar, neem dan s.v.p. contact met ons op voor een afwijkende afspraak.

 

Kan ik ook verbeteren en claimen tegelijk?

De procedures kunnen probleemloos naast elkaar lopen. Het maakt ook niet uit dat u voor een massaclaim bent aangemeld en tegelijkertijd ook een individuele claimprocedure heeft lopen. De experts houden daar rekening mee. Zo bent u via woekerclaims.nl altijd zeker van de hoogst mogelijke schadevergoeding en het beste verbeterresultaat. 

 

Ga hier naar de pagina om u aan te melden voor de eerste stap.